Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Γιατί «κλαίει» η εφημερίδα του εργολάβου Μπόμπολα;


"Καπέλωμα" των Οικονομικών Εισαγγελέων, φαντάζεται με εξώφυλλο χτύπημα το "ΕΘΝΟΣ" του εργολάβου, Μπόμπολα. Μια αρχική ανάγνωση στο εξώφυλλο της εφημερίδας δίνει την εντύπωση ότι η εφημερίδα κόπτεται -ξαφνικά- για την προάσπιση του εισαγγελικού θεσμού.
Διαβάζοντας όμως τις εσωτερικές σελίδες ακόμη και ο πιο αδαής περί του δικαστικού ρεπορτάζ αντιλαμβάνεται ότι κάτι πιο σοβαρό και επικίνδυνο συμβαίνει.

Το υποτιθέμενο καπέλωμα, λένε οι "συντάκτες" του άρθρου,  θα συμβεί επειδή το υπουργείο Δικαιοσύνης θεσπίζει τον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Ορίζει δηλαδή αντεισαγγελέα Εφετών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο οποίος θα ασχολείται με τη διαφθορά στον δημόσιο τομέα. Τη γάγγραινα της ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς. Πάρα πολλούς. Ποιους; Τους διεφθαρμένους. Ιδιαίτερα όταν για τη θέση του εισαγγελέα Διαφθοράς προορίζονται εισαγγελικοί λειτουργοί οι οποίοι έχουν παράξει έργο και είναι κοινό μυστικό σε όλους ότι κατάφεραν να περατώσουν δικογραφίες που άλλου "αδυνατούσαν" λόγω έλλειψης σθένους ή και για άλλους, ακόμη πιο περίεργους λόγους.
Της προσοχής του συντάκτη του δημοσιεύματος προφανώς διέλαθε το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Διαφθοράς δεν έχει καμία σχέση με τον Οικονομικό Εισαγγελέα.
Ουδείς φυσικά πιστεύει ότι η εφημερίδα του εργολάβου "κλαίει" επειδή λαθεμένα ίσως πίστεψε ότι θα περικοπούν αρμοδιότητες από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς. Είναι προφανές ότι χτυπιέται για κάτι άλλο. Επειδή φοβάται ότι επικεφαλής του γραφείου εισαγγελέα Διαφθοράς θα τεθεί μη χειραγωγήσιμος εισαγγελικός λειτουργός.
Αυτό, κακά τα ψέματα, τρέμουν ΟΛΟΙ. Ιδίως ορισμένοι εργολάβοι οι οποίοι όχι μόνο έχουν ανοικτές παρτίδες με την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά μέσω των Δημοσίων έργων κατασπάραξαν τα πάντα. Έτσι λοιπόν δεν χαρακτηρίζεται περίεργο το γεγονός ότι το ΕΘΝΟΣ φιλοξενεί σήμερα το περίεργο ρεπορτάζ.
Περίεργο θα ήταν να φιλοξενούσε το πόρισμα των Γενικών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το οικονομικό πάρτι μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ και ΑΚΤΩΡ στις σήραγγες Λιανοκλάδι-Δομοκός.
Καλή σας ημέρα, άτεγκτοι.

Πηγή: PetraSkandalou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου