Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Ποιους είδε η Μέρκελ στο Χίλτον...


Μια εξαιρετικά «κλειστή» αλλά εξίσου ουσιαστική συνάντηση στρίμωξε η Άνγκελα Μέρκελ στο βαρύ  φορτωμένο πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσκεψης της στην Αθήνα...


Μάλιστα μπορεί επικοινωνιακά να μην προβάλλεται έντονα αλλά το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορεί να έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες η γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντήσει ένα κλειστό club «εκλεκτών» παραγόντων της αγοράς σήμερα το απόγευμα στις 5:30 στο Hilton όπου και θα καταλύσει η αποστολή της.

Μέγαρο Μαξίμου, γερμανική πρεσβεία αλλά και το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο που από κοινού ανέλαβαν το συντονισμό της συνάντησης τηρούν σιγή ιχθύος. Ωστόσο τραπεζική πηγή αναφέρει ότι στο τραπέζι εκτός από τη γερμανίδα Καγκελάριο και τον Αντώνη Σαμαρά θα παραβρεθούν μόλις 12 άνθρωποι. Έξι εξ' αυτών θα «εκπροσωπούν» την ελληνική επιχειρηματικότητα, ενώ οι άλλοι έξι θα είναι εκπρόσωποι γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι παρών θα είναι ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και οι υπόλοιποι πέντε «Έλληνες» που θα παρευρεθούν θα προέρχονται αποκλειστικά από τον τραπεζικό κλάδο.

Οι «Γερμανοί» προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι εταιρειών γερμανικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η «σύνθεση» της γερμανική ομάδας αλλά θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα υπάρχει παρουσία του ΟΤΕ (τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μ. Τσαμάζ) αλλά και των υπολοίπων εταιρειών γερμανικών συμφερόντων αναλόγου μεγέθους.

Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συνάντηση, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η σύσταση των καλεσμένων θα οδηγήσει τη συζήτηση σε θέματα ρευστότητας και λειτουργίας της τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα. Θέμα που θεωρείται μείζον για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου