Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στυγνός Ντράγκι: «Κάποιες χώρες έχουν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία»


Yπέρ της πρότασης Σόιμπλε για ευρωπαϊκή παρέμβαση στους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την άποψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (εδώ), ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχομένο, τονίζοντας ότι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, θα πρέπει οι χώρες να μεταφέρουν μέρος της κυριαρχίας του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ «αρκετές κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία καθώς στο παρελθόν, επέτρεψαν τη συσσώρευση του χρέους τους και τώρα έχουν ανάγκη από τη καλή διάθεση των χρηματοπιστωτικών αγορών».

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά «μόνο αν οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρόθυμες να παραχωρήσουν την κυριαρχία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καταφέρουν να την κερδίσουν ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου