Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ξύλινη μέχρι... αηδίας η Ανγκέλα


Τόνισε πως «με την Ελλάδα είμαστε εταίροι και προσπαθούμε να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν, ωστόσο, δεν είμαστε η τρόικα αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως μπορούμε να ασχοληθούμε με τα διμερή θέματα»...


«Συνολικά συμφωνήσαμε πως παράλληλα με τα μέτρα, θα υπάρχει και έναυσμα για ανάπτυξη και θα δώσουμε στην Ελλάδα ότι είναι αναγκαίο προς αυτήν την κατεύθυνση».

Κλείνοντας η κυρία Μέρκελ επανέλαβε πως υπάρχει πρόοδος στην Ελλάδα και στην χώρα έχουν επιτευχθεί πολλά στην χώρα. Είμαι πεπεισμένη πως η Γερμανία θα παραμείνει καλός φίλος και εταίρος για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυρία Μέρκελ τόνισε πως ο δρόμος θα είναι μακρύς αλλά βρίσκεται σε καλή τροχιά και συμπλήρωσε πως βρισκόμαστε στο τέλος του τούνελ.

Σχετικά με την έκθεση της τρόικας, η γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε πως «η δόση είναι εντελώς απαραίτητη και για το λόγο αυτό υπάρχει πίεση. Ωστόσο περιμένουμε να επιλυθούν τα προβλήματα και να δοθεί η έκθεση της τρόικας στην δημοσιότητα»

Για τις μεταρρυθμίσεις, η κυρία Μέρκελ, τόνισε πως ήδη έχουν γίνει πολλά, αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές κυρίως στον τομέα της φορολογίας και της αυτοδιοίκησης.


«Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ», πρόσθεσε.

«Η δομή της Ελλάδας χτίζεται από την αρχή», πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ και συνέχισε: «Εγώ δεν είμαι εδώ για να δώσω βαθμούς αλλά για να ενημερωθώ και να στηρίξω τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου