Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Κάτι δεν πάει καλά κύριε Τέντε, λέει ο Ρουπακιώτης


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε να συγκρίνει και να σταθμίσει όλα τα στοιχεία των δύο πορισμάτων για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, με θύματα τους δύο ειδικούς φρουρούς στο Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τον κ. Τέντε να σταθμίσει όλα τα στοιχεία των δύο πορισμάτων, προκειμένου να διατυπώσει την άποψή του, για το αν χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω ενέργειες ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαρία Τρουπή, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε ο 20χρονος κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών, συνέταξε σχετικό πόρισμα.

Το πόρισμα αυτό δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όμως, παράλληλη άτυπη έρευνα, που έγινε από την εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.

Πάντως, από το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου