Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Προκρίθηκαν οι επτά από τους οκτώ μνηστήρες του ΟΠΑΠ


Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, οι επτά από τους οκτώ υποψηφίους περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Ειδικότερα, οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής στη διαγωνιστική διαδικασία είναι οι εξής:
1. Η βρετανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών BC Partners, η οποία στο παρελθόν είχε αποκτήσει τον έλεγχο της ΤΙM Hellas (νυν Wind) και της Regency Entertainment (πρώην Hyatt Regency).
2. Η Emma Delta Ltd, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που το διαχειρίζεται η εταιρεία Emma Delta Ma-nagement Ltd, με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc (66,7%) -του γνωστού PPF Fund το οποίο έχει συμμετοχή στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ παράλληλα συμμετέχει μαζί με τη ΓΕΚ Τέρνα στον διαγωνισμό για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ- και Γιώργο Μελισσανίδη (33,3%).
3. Η κοινοπραξία της γερμανικής εταιρείας Gauselmann AG (55%), της ισραηλινής Playtech Ltd (41%) και της Helvason Ltd του ομίλου Κοπελούζου (4%).
4. Η κοινοπραξία των εταιρειών Intralot Holdings Luxemburg S.A. (34%) και Intralot Investments Ltd (66%).
5. Η Primrose Treasure Limited, θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Fosun International, η οποία έχει αποκτήσει σημαντικό μετοχικό ποσοστό στη Folli Follie.
6. Η Third Point LLC. Με υπό διαχείριση κεφάλαια 9,3 δισ. δολάρια, το νεοϋορκέζικο fund του Daniel Loeb έχει χτίσει μια σημαντική θέση στα ελληνικά ομόλογα που ήδη έχει αποφέρει σημαντικές υπεραξίες.
7. Η TPG Capital. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες του κόσμου με εξειδίκευση σε εξαγορές με μόχλευση. Από την επόμενη φάση «κόπηκε» μόνο η καναδική Triple Five World Group Properties Ltd, συμφερόντων της οικογένειας Ghermezian, η οποία δραστηριοποιείται σε τουριστικά projects, πάρκα αναψυχής και κτίρια γραφείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου