Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η Ουάσινγκτον εκθέτει ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου


Δύο ιδιαίτερα σοβαρά έγγραφα δίνουν νέα τροπή στην συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για την πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να αναζητηθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «6 μέρες» πρόκειται για δύο απόρρητα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον που εκθέτουν τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Με αυτό προειδοποιούσε ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα».

Και ένα δεύτερο, την 1η Απριλίου του 2010, με αποστολέα ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας που ενημέρωνε την κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.



Πηγή: Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα καίνε Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/78965#ixzz2Dbie87zi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου