Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δείτε στο VIDEO καρέ- καρέ την επιχείρηση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ



Στις 04:15 τα ξημερώματα ξεκίνησε η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την απομάκρυνση των καταληψιών εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ από το κτίριο διοίκησης.
Δύο ημέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Εισαγγελίας η οποία ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να δώσει τέλος στην κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων προκειμένου να καθαρίσει το πανεπιστήμιο από τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν λόγω των κινητοποιήσεων.

Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου διοίκησης, την ώρα που εισέβαλε η αστυνομία, βρίσκονταν 10 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν. Οι καταληψίες δεν προέβαλαν αντίσταση. Η αστυνομική επιχείρηση ήταν αιφνιδιαστική. Ένα ευέλικτο τμήμα αποτελούμενο από υψηλόβαθμους αστυνομικούς και άντρες των ΜΑΤ εισχώρησε στο κτίριο διοίκησης. Έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου βρίσκονταν παραταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από δεκάδες άντρες των ΜΑΤ και της Ασφάλειας.

Όλες οι κινήσεις της Αστυνομίας έγιναν υπό το βλέμμα του Εισαγγελέα. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα πέντε λεπτών.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου