Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σοκάρει ο Στρατούλής!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων. Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Σήμερα τα χρήματα των πολιτών χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους. Δεν πρέπει να δοθεί ρευστότητα στην αγορά; Να δοθούν δάνεια στις επιχειρήσεις, στο λαό; Οι τράπεζες θα λειτουργήσουν με τους ίδιους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Θα λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο, με αναπτυξιακό κοινωνικό χαρακτήρα».

Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τις τέσσερις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, κούρεμα ή διαγραφή δανείων, στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ επαναδιατύπωσε την άποψη του κόμματος για τα χαράτσια αναφέροντας ότι θα ακυρωθούν. Το έχουμε πει από την αρχή. Ήταν παράνομα κι αντισυνταγματικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν υπογράψει τα μνημόνια. Έχουν δεσμευτεί με επιστολή τους ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προς την τρόικα ότι θα τηρήσουν,επακριβώς, αυτές τις δεσμεύσεις. Τέτοια περίπτωση συνεργασίας δεν υπάρχει κι εμείς θα πορευτούμε όπως είπαμε προεκλογικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου