Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Χαρά στην Ευρώπη που έχουμε κυβέρνηση!


Μπαρόζο και Μοσκοβισί, δηλώνουν χαρούμενοι που έχουμε επιτέλους κυβέρνηση και μάλιστα, υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια σε κάθε τους δήλωση, φροντίζουν να τοποθετούν επιμελώς τη φράση "η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"... 

"Χαιρετίζω θερμά τη σημερινή ανακοίνωση του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα χαίρει ευρείας κοινοβουλευτικής υποστήριξης. Πιστεύω ότι αυτό στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ", αναφέρει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής επισημαίνει ότι προσβλέπει "με χαρά" στη νέα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια και που ξέρει ότι έχει δεσμευτεί ως προς το ευρωπαϊκό σχέδιο.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και τον λαό της", υπογραμμίζει.

Επίσης αναφέρει ότι "θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να φέρουμε την Ελλάδα πίσω στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".

Από την Άλλη, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, εξέφρασε την ικανοποίηση του:


"Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν επιλέξει μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να προχωρήσουν", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη του Eurogroup.

"Γνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αλλά σημαίνει επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένη σε ότι αφορά τα συναισθήματα του ελληνικού λαού και να λάβει μέτρα προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για ελπίδα. Αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το ευρώ", τόνισε ο γάλλος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου