Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μας... παίρνουν μέτρα, τους κερνάμε και φοντανάκι... 3000 ευρώ


Ακριβό και … αρμυρό το φοντανάκι που θέλησε ο πρωθυπουργός να κεράσει στους εκπροσώπους της τρόικας, αφού σύμφωνα με την Διαύγεια, η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού αγόρασε είδη ζαχαροπλαστείου αξίας … 400 ευρώ.
Και να πώ ότι τα τίμησαν κιόλας οι τροικανοί; Μόνο 35 λεπτά έμειναν στο Μαξίμου. Λες να τους χάλασε το φοντάν;

Η ουσία είναι πάντως ότι ο Σαμαράς, παρά τα 400 ευρώ, δεν κατάφερε να τους γλυκάνει. Κάτι ήξερε ο επίτιμος και τους μπούκωνε με τα ντολμαδάκια της Μαρίκας, που του ερχόταν και πιο φθηνά, γιατί σαν … αρμυρούτσικη να του βγήκε η σοκολατίνα. Και τον Παρλιάρο τον ίδιο να τους είχε φτηνότερα θα του έβγαινε η επίσκεψη. Δεν έπαιρνε ένα κουτί κουραμπιέδες έτσι για να βγει από την υποχρέωση, να του μείνουν και για τις επόμενες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών;

Πάντως, σύμφωνα με την Διαύγεια δεν είναι η μόνη προετοιμασία που έχει κάνει το Μαξίμου. Άλλωστε αυτές τις ημέρες υπήρξε πολύ κίνηση στο Μέγαρο, με τις απανωτές συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών. Κόσμος μπήκε, κόσμος βγήκε, κόψε μισθούς από εδώ, κόψε συντάξεις από εκεί … ανοίγει η όρεξη. Και μπορεί ο Κουβέλης και ο Σαμαράς να την παλεύουν εύκολα και με ένα τοστάκι, άντε όμως να «ξεγελάσεις» το Βενιζέλο με τυροπιτάκια και τσιπς.
Πάνω από 3.000 Ευρώ έδωσε συνολικά το Μαξίμου για αγορές σε είδη παντοπωλείου, γλυκά και καφέδες, για να μην καταλήξουν οι πολιτικοί αρχηγοί ξεροσφύρι… στο νέο πακέτο των μέτρων.

Μόνο οι καφέδες του … πακέτου στοίχησαν περισσότερο από 900 ευρώ, ενώ τα τσιπς, τα μπριός και οι σπανακοτυρόπιτες για τις λιγούρες των πολιτικών αρχηγών, πάνω από 2.000 ευρώ (μάλλον είναι σε δίαιτα ο Βαγγέλης), χώρια τα γλυκίσματα της τρόικας, που μας έμειναν αμανάτι. Να ένας λόγος για να ζητήσει και πάλι σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Βενιζέλος. Τουλάχιστον αυτή τη φορά θα πιάσει τόπο η πρωτοβουλία του.
Δεν κακόμαθε τους τροϊκανούς με τα φοντανάκια του ο Σαμαράς, ας κακομάθει τους δικούς μας… να κάνει και απόσβεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου