Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου! Σε συμβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης ο Γιωργάκης!


Φαίνεται ότι τον σώζει τον Γιωργάκη, το γεγονός ότι είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν μπορεί μετά το χάος που προσέφερε απλόχερα στην Ελλάδα, να συμμετέχει στο ετήσιο συμβούλιο για το Μέλλον της Ευρώπης!


Μάλιστα, ο Γιωργάκης θα είναι παρέα με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, Φελίπε Γκονζάλες, τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, αλλά και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εφημερίδων...

Το Συμβούλιο αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου για τη Διακυβέρνηση του Γερμανοαμερικανού επιχειρηματία Νίκολας Μπεργκρίεν και φέτος έχει ως αντικείμενο την κρίση στην Ευρώπη. Σήμερα και αύριο, σε κλειστές συνεδριάσεις αλλά και ανοιχτές εκδηλώσεις θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως η εμβάθυνση της πολιτικής ένωσης στην Ευρώπη, η λαϊκή νομιμοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών, η ανάγκη να καλυφθεί το δημοκρατικό έλλειμμα και ο ρόλος της Γερμανίας στην Ευρώπη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονται ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Μάτι Φανχάνεν, ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο πρόεδρος της Goldman Sachs και πρώην Επίτροπος Πίτερ Σάδερλαντ, εκπρόσωποι του επιστημονικού και του ακαδημαϊκού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου