Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Στρος είναι στο πλευρό μας!


Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Στρος Καν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβίωση της ευρωζώνης και προτείνει να αποφύγουν πάση θυσία την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη!


«Oι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν τις απώλειες και να αποφύγουν, πάση θυσία, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει παρά το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, αλλά, όσο πιο μικρή χώρα είναι, τόσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Κι αυτό, γιατί οι επενδυτές βλέπουν ότι η ΕΕ δεν είναι σε θέση να επιλύσει ένα πρόβλημα που αποτελεί το 2% του ΑΕΠ και έτσι χάνουν την εμπιστοσύνη τους. Και χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Όπως αναφέρει το Europolitique, ο κ. Στρος Καν επικρίνει τους Ευρωπαίους γιατί δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα τα μέρα που επιβάλλονταν. «Από τότε που ξέσπασε η ελληνική κρίση, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να κερδίζουμε χρόνο, προκειμένου να αποφύγουμε την πρόσκρουση στον τοίχο, αλλά δεν επιλύουμε τίποτα. Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ στο περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου