Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Να εκθέσει τον Λοβέρδο ή να τον πάρει μαζί του θέλει ο Μπένι


Προσκλητήριο συστράτευσης σε όλα τα στελέχη που έχουν απομακρυνθεί επί προεδρίας του από το ΠΑΣΟΚ, απηύθηνε ο Βενιζέλος.
Βέβαια κάποιοι έλεγαν στο ΠΑΣΟΚ ότι το έκανε γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι θα αρνηθούν. Ουσιαστικά, είπε ότι είπε στοχεύοντας στο να τους «εκθέσει» με τυχόν άρνηση τους.

Στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του Κινήματος τόνισε: «Προσωπικά απευθύνομαι προς όλο το στελεχικό δυναμικό της Παράταξης, χωρίς αποκλεισμούς. Καλούνται και τους καλώ και προσωπικά όλους, να ενεργοποιηθούν, να βοηθήσουν, να συμβάλλουν, να στρατευτούν με τις απόψεις τους, τα συναισθήματά τους, τις ικανότητές τους, τις ιδέες τους και τις φιλοδοξίες τους που θεωρώ ότι είναι όλες θεμιτές και νόμιμες όταν εντάσσονται στη μεγάλη κοίτη της συλλογικής μας προσπάθειας. Τους θέλουμε όλους κοντά μας, τους θέλω όλους κοντά μου» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όταν λέμε όλους όμως, δεν εννοούμε ακριβώς όλους, κατά τη γνωστή διαφήμιση. Καθώς όπως ο ίδιος διευκρίνισε στη δευτερολογία του, το προσκλητήριο αφορά «κυρίως αυτούς που έχουν επιβραβευθεί από τον ελληνικό λαό» δηλαδή τους εκλεγμένους βουλευτές που έχουν αποστασιοποιηθεί.Η αναφορά σε Λοβέρδο, Χρυσοχοΐδη). Δευτερευόντως το προσκλητήριο αφορά τους μη εκλεγέντες (Διαμαντοπούλου, Παπουτσή, Ραγκούση κλπ). Είπε επίσης πως απευθύνεται «προς όλα τα πρόσωπα και όλες τις κινήσεις που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της παράταξης, στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο εκάστοτε Πρόεδρός του. Δεν είμαι εγώ. Το ΠΑΣΟΚ είμαστε όλοι εμείς. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει τον άλλον ή από τον άλλον. Όλοι έχουν, όλοι έχουμε την πολιτική και ηθική υποχρέωση να συνεισφέρουμε όπως και όσο μπορούμε» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε επίσης ότι η φυσιογνωμία του κόμματος θα είναι προοδευτική σημειώνοντας: «Δεν μπορούμε να έχουμε πια καμία σχέση με τις δυνάμεις της οπισθοφυλακής, με τις δυνάμεις του δήθεν αριστερού συντηρητισμού, με τις δυνάμεις των αγκυλώσεων και των παλαιών προνομίων. Χρειάζεται απόλυτη τομή, χρειάζεται αποσαφήνιση, μέτωπο, κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου