Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Οι αντιπροτάσεις του Βρούτση για τα εργασιακά...


Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε σήμερα ένα email στους επικεφαλής της τρόικας όπου προτείνει εναλλακτικές λύσεις για να μην ισχύσουν οι απαιτήσεις της τρόικας για πλήρη κατάργηση των τριετιών και των αποζημιώσεων...


Σε αυτό αναφέρει τα εξής

1) Οι τριετίες να διατηρηθούν και να παραμείνουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΓΣΣΕ. Η θέση του υπουργειου Εργασίας είναι πως οι τριετίες έχουν ένα ιδιαίτερα έντονο πολιτικό, κοινωνικό συμβολισμό και γι' αυτό πρέπει να διατηρηθούν.

2) Για τις αποζημιώσεις, η αντιπρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας ο εργαζόμενος όταν απολύεται να παίρνει 12 μισθούς όπως είναι και σήμερα.
Από τα 16 χρόνια όμως και πάνω να δίνονται έως 6 επιπλέον αποζημιώσεις ανάλογα με τα επιπλέον χρόνια που έχει με βάση ένα πλαφόν τουλάχιστον 2.000 ευρώ και όχι με βάση τα 586 ευρω όπως ζητάει η τρόικα.
Προσπάθεί έτσι να βάλει ένα δίχτυ προστασίας των εργαζομένων με 18 με 20 ή 25 χρόνια προϋπηρεσίας.

Όπως τόνιζαν κύκλοι του υπουργείο, ο φόβος είναι έντονος ότι αν πάμε στα 586 ευρώ μήπως δημιουργηθεί ένα ανεξέλεγκτο κύμα απολύσεων παλαιών εργαζομένων και έχουμε  έκρηξη της ανεργίας μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Στο ίδιο email του υπουργείου Εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους προτείνεται από εδώ και πέρα όσοι προσλαμβάνονται να ισχύσει το ανώτατο όριο αποζημίωσης οι 12 μηνιαίοι μισθοί μέχρι τα 16 χρόνια προϋπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης, στο παρά πέντε, απεφεύχθη το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, με την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ.Στουρνάρας μάλιστα, αμέσως μετά την αποχώρηση της Τρόικας, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών, που είναι ο θεματοφύλακας της ευστάθειας της οικονομίας, δεν θα παύσει να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, ακόμη και όταν αφορούν άλλα υπουργεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου