Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Βόμβα: «Εάν δεν γίνουν αυτά, που δεν θα γίνουν, ο Γιακουμάτος δεν θα είναι ΝΔ»


Το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί άφησε ανοιχτό ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε περίπτωση που δεν εκπληρωθούν ορισμένες προϋποθέσεις που θέτει ο ίδιος έως τον Μάρτιο.
Mιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε "κόκκινη γραμμή"την σωτηρία της πατρίδας και την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

"Τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν γιατί δεν θα ήθελα τα Χριστούγεννα να δω να μην πάρει σύνταξη ο συνταξιούχος. Προτιμώ να χάσει το 2% παρά να μην πάρει σύνταξη", τόνισε ο κ. Γιακουμάτος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα 31,5 δισ ευρώ της δόσης "πρέπει να είναι απαρχή άλλων μέτρων".

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι 23 δισ ευρώ πρέπει να πάνε στις τράπεζες, κάτι που θα θέσει και σε επιστολή που θα στείλει στον Σαμαρά και 6 δισ ευρώ στο εσωτερικό χρέος που έχει βουλιάξει, όπως είπε την αγορά. Επίσης, υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να προχωρήσουν οι  αποκρατικοποιήσεις και να έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι από το "μαύρο χρήμα" που έχει φυγαδευθεί στο εξωτερικό.

"Αλλιώς θα πάμε για τρίτο και τέταρτο πακέτο. Εάν δεν γίνουν όλα αυτά, που δεν θα γίνουν, ο Γιακουμάτος δεν θα είναι ΝΔ, ξεκάθαρα. Όχι, θα φοβηθώ...", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος, υπογραμμίζοντας ότι τον έχουν εξουσιοδοτήσει οι πολίτες της Β Αθηνών.

 "Ψάχνω να βρω τον πάτο του βαρελιού, την προοπτική και την ελπίδα. Αυτό θέλει ο λαός. Το 'κάποια στιγμή σταμάτα' για μένα είναι ο Μάρτιος", πρόσθεσε.



Την ίδια στιγμή σχολιάζοντας την επίσκεψη Merkel, τη χαρακτήρισε θετικό γεγονός : "Ουσιαστικά το καλάθι ήταν πολύ μικρό αλλά το περιτύλιγμα ήταν καλό για την Ελλάδα". Eνώ αστειευόμενος είπε χαρακτηριστικά: "Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που είδα 7.000 άνδρες να φυλάνε μία γυναίκα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου