Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Μπένι "δίνει" Παπακωνσταντίνου: "Δεν ξέρω αν έδωσε τη σωστή λίστα!"


Στο στόχαστρο έβαλε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής...

"Δεν γνωρίζω αν στον κ. Διώτη δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο ούτε ο κ. Διώτης μπορεί να το γνωρίζει. Δεν είχε λόγο ο Παπακωνσταντίνου να λέει ψέματα αλλά δεν είμαι σε θέση να ξέρω. Ένα ψηφιακό υλικό που είναι προϊόν υποκλοπής και έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες γωνιές, είναι δυνατό να έχει αλλοιώσεις, κυρίως από αυτόν που το υπέκλεψε.", είπε  ο Βενιζέλος, ρίχνοντας τη βόμβα...

"Μόλις διαπίστωσα με έκπληξη ότι το υλικό δεν υπήρχε στο ΣΔΟΕ το έστειλα στον Πρωθυπουργό. Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπρεπε να βρίσκεται το υλικό αυτό", είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

"Ανέλαβα καθήκοντα στις 17 Ιουνίου 2011. Αρκετές εβδομάδες μετά, τον Αύγουστο του 2011, σε συνάντησή μου με τον Διώτη, με ενημέρωσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Γ.Παπακων/νου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που είχε λάβει μέσω μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας και Ελλάδας".

Και εδώ ήταν το πρώτο καρφί για τον κ. Παπακωνσταντίνου: "Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε με ενημερώσει. Ο κ. Διώτης είπε ότι το υλικό του δόθηκε ανεπισήμως γιατί έτσι είχε παραληφθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου."

Είπε επίσης ότι ο κ. Διώτης τον ενημέρωσε ότι λόγω του ότι αποτελούσε το υλικό προϊόν υποκλοπής δεν μπορούσε να συγκροτήσει αρχείο και δεν συνιστά αποδεικτικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δεν έχει συλλέγει νόμιμα.

"Όσα είπε στην επιτροπή σας για την ματιά που έριξε στο υλικό τα είπε και σε εμένα. Τα ίδια είπε και σ' εμένα", είπε ο κ. Βενιζέλος.

Εδώ ήρθε το καρφί για τον κ. Διώτη: "Εφόσον, ο εισαγγελέας κ. Διώτης είχε αυτή την άποψη, δεν θα μπορούσε να έχω άλλη εκτίμηση γιατί δεν είχα την αρμοδιότητα. Ο υπουργός δεν είναι ελεγκτικό όργανο, διωκτική αρχή, ανακριτικός υπάλληλος. Του απάντησα αμέσως. Του είπα πως συμφωνώ με νομική του εκτίμηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου