Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

"Πρόβα" για τα μέτρα, οι αποκρατικοποιήσεις...


Σε σκληρή δοκιμασία θέτει  την συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού  η αυριανή ψηφοφορία του νομοσχεδίου  που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό  συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ καθώς βουλευτές του  ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζουν ότι θα καταψηφίσουν...


Tο σημείο αιχμής εμφανίζεται στο 2ο άρθρο του νομοσχεδίου το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ καθώς εκεί οι βουλευτές των δύο κομμάτων χαράσσουν τις βασικές κόκκινες γραμμές τους.

Ειδικότερα, αρκετοί βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Αντζελα Γκερέκου, Θεοδώρα Τζάκρη κ.α. ξεκαθαρίζουν πως αν «δεν προστεθεί ρύθμιση ώστε κάθε αποκρατικοποίηση να περνά πρώτα από την βουλή για έγκριση» τότε θα καταψηφίσουν.

μως πέραν του ΠΑΣΟΚ, και η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει  ότι δεν θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο άρθρο καθώς θεωρεί ότι δεν  έχει «αναπτυξιακό χαρακτήρα» και πως  δεν διασφαλίζει «τους στρατηγικούς φορείς του δημοσίου που διαχειρίζονται νερό και ενέργεια». Σύμφωνα μάλιστα  με την κυρία Ασημίνα Ξηροτύρη το κόμμα σκέφτεται ή την καταψήφιση ή την αποχή από την ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου