Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γκάφα Μεϊμαράκη επιτρέπει στον Νταβούτογλου να θέσει θέμα Αιγαίου


Η βαρκούλα, κυκλαδικό αντίγραφο, που έδωσε ως ενθύμιο ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου παραλίγο να προκαλέσει μείζον διπλωματικό επεισόδιο.


Ο κ, Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον Τούρκο υπουργό, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του παρέδωσε το αναμνηστικό δώρο λέγοντας: «Εύχομαι το καραβάκι αυτό να κυκλοφορεί ελεύθερο στο Αιγαίο».

Η φράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον κ. Νταβούτογλου για αντίλογο: «Δική μας επιθυμία είναι το Αιγαίο ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντα ελεύθερο».

Είναι προφανές ότι πίσω από τις φαινομενικά αθώα ανταλλαγή ευχών με επίκεντρο το Αιγαίο κρύβεται η γνωστή υπόθεση με επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια κάτι το οποίο η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει ως casus belli (αιτία πολέμου).

Προφανώς ο κ. Μεϊμαράκης άνοιξε ένα θέμα -το οποίο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του και το οποίο μάλιστα δεν θέλησε να θίξει δημοσίως ούτε καν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς η επίσημη ατζέντα των σημερινών συνομιλιών αφορούσε σε θέματα λαθρομετανάστευσης και τις εξελίξεις στη Συρία.

Ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια έσπευσε να ενημερώσει και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, για να ζητήσει τη βοήθεια και την παρέμβαση του.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου