Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Νέο ταξιδάκι, πήγε και Τόκιο ο Γιωργάκης...


Βλέπετε, από εκείνη τη μεριά δεν είχε ταξιδέψει προσφάτως. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησε νέα βοήθεια από το ΔΝΤ!


Ο ΓΑΠ, σε συνέντευξη στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News, τονίζει ότι κατά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων του το 2009, όταν και αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο, το συγκεκαλυμμένο δημόσιο έλλειμμα που άφησαν οι προκάτοχοί του, δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το ελληνικό ζήτημα θα ήταν η θρυαλλίδα που θα οδηγούσε στην «έκρηξη» της παγκόσμιας οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στο Τόκιο με αφορμή την ετήσια κοινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία φέτος θα λάβει χώρα στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η εν λόγω Σύνοδος διεξάγεται από τις 9 έως και τις 14 Οκτωβρίου αποσκοπώντας να φέρει σε επαφή κεντρικούς τραπεζίτες, υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, υψηλόβαθμα στελέχη του ιδιωτικού τομέα, καθώς και επιφανείς ακαδημαϊκούς, ώστε να τεθούν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων τα θέματα των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, τα ζητήματα της ανάπτυξης και της καταπολέμησης της φτώχειας κ.ο.κ. Στο πλαίσιο της Συνόδου, η υλοποίηση της οποίας χρονολογείται από το 1947, τελείται πλήθος επιμέρους συσκέψεων, «στρογγυλών τραπεζών» και συναφών διαδικασιών.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται, ως προσκεκλημένος κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, να συμμετάσχει στις περιφερειακές της Συνόδου συζητήσεις, επιδιώκοντας μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να ευαισθητοποιήσει τους διεθνείς φορείς γύρω από το «ελληνικό ζήτημα» και τις παράλληλες διαδικασίες αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας και οικονομικής ανασυγκρότησης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου