Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το όνειρο του «αδιάβαστου»


Κοινό μέτωπο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ονειρεύεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Αυτό τουλάχισοτν υποστηρίζει με άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα. Στέλνει και μήνυμα στον Ανδρέα Λοβέρδο ότι νέα κόμματα σήμερα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν.

Το σημαντικό σημείο του άρθρου του είναι ότι τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της προσέγγισης των ευρωπαιστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός μετώπου εναντίον του λαϊκισμού, όπως λέει.

«Στο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, αναδύεται όλο και πιο επιτακτικά η ανάγκη για τη δημιουργία ενός συνεκτικού, δημοκρατικού και ευρωπαικού μετώπου απέναντι στον λαικισμό που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και τον φανατισμό των άκρων που απειλεί τη δημοκρατία. Το διακύβευμα για τη χώρα είναι ένα. Η διασφάλιση της ευρωπαικής προοπτικής της χώρας στο πλαίσιο μιας ευρείας και κοινωνικά δίκαιης ανασυγκρότησης και η επαναθέσμιση της ελληνικής Πολιτείας στο πρότυπο ενός σύγχρονου κράτους δικαίου» γράφει ο κ. Χρυσοχοίδης και καλεί σε πολιτική και κοινωνική ενότητα όλες τις φιλοευρωπαικές δυνάμεις.

Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή φαίνεται να παγιώνει τη θέση του ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Δεν είναι λαικιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; διερωτάται ο ίδιος στο άρθρο του για να δώσει την απάντηση «σαφώς και είναι αλλά σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας καταγράφεται ως η νέα Κεντροαριστερά».

Απευθυνόμενος έμμεσα στον συνάδελφό του Ανδρέα Λοβέρδο ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τον προειδοποιεί ότι αν δημιουργήσει νέο κόμμα θα είναι καταδικασμένο να γίνει ΚΟΔΗΣΟ. «Δεν υπάρχει η πολυτέλεια, πολύ περισσότερο δεν αποτελεί καν ένα μαζικό κοινωνικό ζητούμενο η δημιουργία ενός ή περισσότερων νέων ΚΟΔΗΣΟ» γράφει χαρακτηριστικά και δείχνει να τάσσεται κατά των διεργασιών που γίνονται για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου