Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Καλή, χαρακτηρίζει την κυβερνητική συνεργασία, ο Κουβέλης...


Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης στην Κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», όπου προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη...


Ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μην επιστρέψει στη δραχμή, με επίγνωση του επαχθούς των μέτρων, για να δρομολογηθούν νέες πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε διέξοδο. Το στοίχημα σήμερα, επισημαίνει, υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι να πετύχει η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Στο ερώτημα, για το ενδεχόμενο να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης -όπως ακούγεται ότι ζητά το Εurogroup- ο κ. Κουβέλης απαντά ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει επιλογή της Ευρωζώνης για να υπάρξει μια κυβέρνηση στην οποία θα μετέχουν και οι αρχηγοί των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ ότι αυτή την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό, για τη συγκρότηση με διαφορετικό τρόπο του κυβερνητικού σχήματος είναι επιζήμια», υπογραμμίζει.
Επίσης, χαρακτηρίζει καλή τη συνεργασία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν παρέσυρε την Κύπρο μαζί της στην οικονομική κρίση, αν και παραδέχεται ότι οι δύο χώρες «δεν παύει να είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου