Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Σε δίκη πρώην συνεργάτης του Παπαγεωργόπουλου


Την παραπομπή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Λεμούσια, σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αφορά στην υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου, πρότεινε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, Λάμπρος Τσόγκας.


Στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας τονίζει ότι το πλεόνασμα των 794.890,21 ευρώ που βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Μ. Λεμούσια δεν δικαιολογούνται με βάση τα χρηματικά ποσά και εισοδήματα που δήλωσε στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Κατά την απολογία του για την παραπάνω υπόθεση, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης B. Παπαγεωργόπουλου που το καλοκαίρι συμπλήρωσε ένα χρόνο προσωρινής κράτησης για την υπεξαίρεση «μαμούθ», αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Εξηγώντας την προέλευση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού είπε ότι προέρχεται από τη μισθοδοσία του ως γραμματέα του δήμου, από το εφάπαξ του, αλλά και από αγορές ομολόγων που πραγματοποίησε κατά το παρελθόν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου