Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Αν δεν παινέψουν, θα πέσει η συγκυβέρνηση, να τους πλακώσει...


Ως «θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης» αναγνωρίζει τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με σχόλιο που έγινε νωρίτερα από την Ιπποκράτους. Τα ίδια και... καλύτερα, σχολίασε η ΔΗΜΑΡ!


«Στη Σύνοδο Κορυφής επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός», διαπιστώνει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας πως «οι αποφάσεις για θεσμοθέτηση Μηχανισμού Ενιαίας Τραπεζικής Εποπτείας εντός του 2013 και άμεσης εποπτείας των ιδιωτικών τραπεζών από την ΕΚΤ, είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία πλαισίου και την επιβολή ρυθμίσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα».

«Πρέπει, παράλληλα, να δρομολογηθούν εξελίξεις σχετικά με την κοινή δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση. Η ΕΕ να προχωρήσει και να αντιμετωπίσει την κρίση. Χρειάζονται πιο αποφασιστικές πολιτικές, που να ενισχύουν τα μέτρα ανάπτυξης, να αναχαιτίζουν το δόγμα της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων», υποστηρίζει το κόμμα της Αριστεράς που στηρίζει την κυβέρνηση.

«Γι' αυτό η ΔΗΜΑΡ, με αίσθημα ευθύνης, επέμενε και επιμένει να χαρακτηρίζει στρατηγική επιλογή την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, ώστε να επωφεληθεί από τις εξελίξεις, με στόχο τη σταδιακή απαγκίστρωση μέσα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης από τους επαχθείς όρους του Μνημονίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου