Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Η... ανταρσία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, τσάκισε τον Βρούτση!


Θεαματική ανταρσία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ανάγκασε, για δεύτερη φορά τον υπουργό Εργασίας, Νίκο Βρούτση, να αποσύρει την τροπολογία για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ της εργατικής κατοικίας και της εργατικής εστίας!


Παρά το γεγονός ότι οι δύο αυτοί οργανισμοί έχουν καταργηθεί, οι εργοδότες συνεχίζουν να καταθέτουν εισφορές υπέρ τους, οι οποίες και καταλήγουν στο ΙΚΑ.

Η τροπολογία για την κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών εισάγεται δεύτερη φορά προς ψήφιση και αποσύρεται, επίσης, για δεύτερη φορά, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την κατάργηση. Μάλιστα οι βουλευτές του της ΔΗΜΑΡ απειλούσαν ότι στην ονομαστική ψηφοφορία θα δήλωναν παρών, κάτι το οποίο θα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5% είναι μνημονιακή υποχρέωση. Επομένως, από τη στιγμή που η τροπολογία αποσύρεται, αυτομάτως δημιουργείται θέμα με την Τρόικα και η κυβέρνηση μένει έκθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσει άλλο τρόπο για να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται.

«Εκανα ότι μπορούσε αλλά βρέθηκα αντιμέτωπος με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η τροπολογία θα καταψηφιζόταν, δεν μπορούσα να επιμένω . Τώρα πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο για να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», ανέφερε επί του θέματος ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου