Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Οι δύο καταθέσεις μαρτύρων που... καίνε τον Θέμο!


Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός ετοιμάζεται να σηκώσει στις πλάτες του νέα δυσβάσταχτα βάρη χάριν δημοσίου συμφέροντος, οι επιχειρηματίες των media με «γκρίζες» καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ παραμένουν προκλητικά στο απυρόβλητο...


Πέντε χρόνια μετά την κατάθεση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ από τον Θέμο Αναστασιάδη στην B.N.P. PARIBAS, η υπόθεση του εκδότη παραμένει «στοιχειωμένη» στα εισαγγελικά γραφεία!

Στην αναφορά που συνετάχθη στις 13 Μαΐου του 2011 από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ και απεστάλη στις εισαγγελικές Αρχές επισημαίνεται ότι ο εκδότης αδυνατεί να «δικαιολογήσει» την ύπαρξη 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Οι ελεγκτές της υπηρεσίας στην αναφορά τους τονίζουν ότι από τον έλεγχο που διεξήγαγαν προέκυψε πως το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό δεν δικαιολογείται ως διαθέσιμο κεφάλαιο από τα φορολογηθέντα εισοδήματά του και ζητούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. να πράξει αναλόγως, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας αποτέλεσαν δύο καταθέσεις μετρητών που πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος στο κατάστημα της τράπεζας B.N.P. Paribas στο Κολωνάκι στις 20 και 23 Ιουλίου 2007.

Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου 2007, ο εκδότης πραγματοποίησε κατάθεση μετρητών ύψους 2.486.000 ευρώ σε λογαριασμό που διατηρούσε στην εν λόγω τράπεζα ενώ την ίδια μέρα κατέθεσε άλλα 2.487.500 ευρώ (σε λογαριασμό που άνοιξε την ίδια μέρα) τα οποία λόγω του προχωρημένου της ώρας κατατέθηκαν στις 23 Ιουλίου. Δηλαδή συνολικά κατέθεσε 4.973.500 ευρώ.

Ως αιτιολογία των καταθέσεων αυτών, ο δημοσιογράφος ανέφερε την πώληση μετοχών του της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη.

Από την «έρευνα» όμως που πραγματοποίησε στον Τύπο η ανωτέρω τράπεζα, δεν επιβεβαιώθηκε η πώληση της εφημερίδας στον γνωστό εφοπλιστή, αντίθετα, σύμφωνα με την αναφορά της Δίωξης, βρέθηκαν αντιφατικά δημοσιεύματα τα οποία δημιούργησαν αμφιβολίες στους υπευθύνους της τράπεζας σχετικά με την προέλευση των χρηματικών ποσών που κατατέθηκαν.

Η Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της τράπεζας, θεωρώντας τις συναλλαγές ασυνήθεις ή ύποπτες, απέστειλε στις 2 Αυγούστου του 2007 στην «Εθνική Αρχή Καταπολέμησης Της Νομιμοποίησης Εσόδων Από Εγκληματικές Δραστηριότητες» αναφορά, γνωστοποιώντας τις εν λόγω συναλλαγές στην Εθνική Αρχή.

Εκτός όμως από τις καταθέσεις, ο εκδότης κατευθυνόμενος προς τη Γαλλία κατελήφθη στις 29 Οκτωβρίου 2007 στο Τελωνείο γαλλο-ελβετικών συνόρων, από αρμόδιους υπαλλήλους των τελωνειακών Αρχών της Vallard, να κατέχει τρεις επιταγές συνολικής αξίας περίπου 1.100.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε μετρητά. Πιο συγκεκριμένα, κατείχε τρεις επιταγές ποσού 760.000 ευρώ, 158.000 δολαρίων και 185.000 λιρών Αγγλίας καθώς και 3.800 ευρώ μετρητά. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών ήταν ότι για τα χρήματα αυτά δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο γνωστός δημοσιογράφος εντοπίστηκε στα γαλλο-ελβετικά σύνορα δύο μήνες πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Χρήστου Ζαχόπουλου. Υπόθεση στην οποία, όπως προέκυψε, εμπλεκόταν, καθώς εμφανίστηκε ως ο «κομιστής» ενός DVD στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου