Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για την απροκάλυπτη παρουσία του στρατού στη Θεσσαλονίκη...


Για αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της παρέλασης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ...


«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάλεσε έγκαιρα την κυβέρνηση να ακυρώσει την ακόμα τότε σχεδιαζόμενη ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες», αναφέρει ο Θ. Δρίτσας, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αρκέστηκε σε «ασαφείς και θολές διαψεύσεις».

«Ωστόσο», συνεχίζει, «η αδιαμφισβήτητη παρουσία ένοπλων στρατιωτών με στολές παραλλαγής και κόκκινα, πράσινα, μπλε μπερέ σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, σε χώρους τόσο κοντά στην εξέδρα των επισήμων, όσο και σε άλλα σημεία, διέψευσε κάθε προσχηματική δικαιολογία και επιβεβαίωσε Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, «η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε ένοπλες στρατιωτικές μονάδες αποτελεί επιλογή η οποία δεν απέχει πλέον πολύ από το να χαρακτηριστεί επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς, που - αν μη τι άλλο - γυρίζει την ελληνική κοινωνία σε αλήστου μνήμης ιστορικές περιόδους».

«Παρόμοιες αποφάσεις και διαταγές δεν βρίσκουν κανένα σοβαρό έρεισμα σε οποιαδήποτε διάταξη νόμου και σε κανέναν στρατιωτικό κανονισμό», προσθέτει ο κ. Δρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου