Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Έδωσαν το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τις έξι δεκαετίες προσπαθειών της για την προώθηση της ειρήνης στην Ευρώπη. Η επιτροπή Νόμπελ δήλωσε ότι η ΕΕ έχει βοηθήσει να μετατραπεί η Ευρώπη από μια ήπειρο του πολέμου σε μια ήπειρο ειρήνης...


Το βραβείο αξίας 8 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών, (περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια), -10 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από πέρσι- έρχεται σαν μάννα εξ ουρανού στην ΕΕ η οποία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της 54χρονης ιστορίας της, με πολλά από τα κράτη μέλη της βυθισμένα στην ύφεση.

Η τελευταία οργάνωση που παρέλαβε το βραβείο ήταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το 1999. Φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ρόιτερς, μεταξύ των επικρατέστερων Ρώσων υποψηφίων για Νομπέλ Ειρήνης ήταν η Λουντμίλα Αλεξέγιεβα, που θεωρείται η "γιαγιά" του ρωσικού κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Σβετλάνα Γκανουσκίνα και η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα "Memorial" της οποία ηγείται, και ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Ηχώ της Μόσχας".

Ο Μάρτιν Σούλτζ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε «βαθιά συγκινημένος και τιμημένος» με το βραβείο.

1 σχόλιο:

  1. Και ποιος παρακαλω θα παραλαβη το Νομπελ ειρηνης
    εκ μερους της Ευρωπαικης ενωσης?
    αυτος που προκαλεσε την εκρηξι στο Μαρι και στωτοθηκαν τοσοι ανθρωποι
    Αυτος που μασησε 12,6 δισεκατομυρια συν τα εσοδα
    του κρατους τεσσεραμιση χρονων, αυτος που ενελιξε την κομματοκρατια σε επιστημη
    ποιος?
    Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή