Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τρέμουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τους «αντάρτες» βουλευτές...


Την ώρα που η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει πως δεν προτίθεται να ψηφίσει το άρθρο για τα εργασιακά, το κυβερνητικό σχήμα καλείται να αντιμετωπίσει και τους κλυδωνισμούς που προκύπτουν από τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...


Η διαγραφή Σταυρογιάννη, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει πως θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα, ήταν ένα σαφές μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει διαφοροποιήσεις στην ψήφιση των μέτρων, ενώ προτίθεται να δώσει στην ψηφοφορία χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να υπάρξουν διαρροές από τους κυβερνητικούς βουλευτές, αναμένεται, πιθανότατα, στις αρχές της εβδομάδας να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να καταστήσει σαφές πως η ψήφιση των μέτρων είναι εθνικό καθήκον.

«Πονοκέφαλο» προκαλούν και στην Ιπποκράτους τα νέα μέτρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα εσωκομματική κρίση αφού το αντάρτικο των «πράσινων» βουλευτών για τις αποκρατικοποιήσεις φάνηκε να είναι μόνο η αρχή.

Το μέτωπο των αντιδράσεων άνοιξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι αδυνατεί να στηρίξει και να ψηφίσει κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο, όπως οι περικοπές συντάξεων ΟΓΑ και το πετρέλαιο.

Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα μέτρα επιβεβαίωσε ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Αβέβαιη θεωρείται η στάση που θα κρατήσει η Θεοδώρα Τζάκρη,στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι Γιάννης Δριβελέγκας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σηφουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Χρήστος Αηδόνης, Γιάννης Κουτσούτσης, Θάνος Μωραΐτης και Συμεών Κεδίκογλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου