Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Mεμονωμένοι οι Χρυσαυγίτες αστυνομικοί λέει ο Δένδιας


Μετά τα δημοσιεύματα του Guardian και του BBC, που καταγγέλλουν την αστυνομία για «βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Αμπού Γκράιμπ» εις βάρος μελών αντιρατσιστικής κίνησης και «σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στους Financial Times...
με την οποία απαντά ότι οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στην Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι και πως η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τεράστια προσπάθεια για να περιορίσει την ακροδεξιά βία.

Ο Ν. Δένδιας επέμεινε στην άρνησή του ότι υπήρξαν βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, μετά τις συμπλοκές στον Αγιο Παντελεήμονα, ενώ μιλώντας στη Βουλή την Πέμπτη είχε προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Guardian, κατηγορώντας την εφημερίδα για υποβολιμαίο δημοσίευμα.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν αποδέχθηκε, πάντως, την πρόσκληση του BBC να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες. Σύμφωνα με μήνυμα του δημοσιογράφου Paul Mason στο Twitter: «Λοιπόν κ. Δένδια, θα λατρέψετε την έρευνά μου στο Newsnight αύριο [Πέμπτη] βράδυ. Σας παρακαλώ απαντήστε στην πρόσκλησή μας για συνέντευξη».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά βία, ωστόσο πρόκειται για έναν άγνωστο έως σήμερα εχθρό.
«Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό [το είδος βίας]. Η αστυνομία δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Αλλά κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να το περιορίσουμε» τόνισε.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο Νίκος Δένδιας παραδέχθηκε ότι κάποιοι αστυνομικοί μπορεί να διάκεινται φιλικά στο νεο-φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, ωστόσο επέμεινε ότι το Σώμα σε γενικές γραμμές αντιτάσσεται και τόνισε ότι η επίσημη πολιτική είναι να αντιμετωπίζεται η βία από όπου κι αν προέρχεται ως έγκλημα.
Σύμφωνα, δε, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «βασικός αντίπαλος του φαινομένου της Χρυσής Αυγής είναι η εφαρμογή του νόμου• αν η αστυνομία είναι αποτελεσματική, η Χρυσή Αυγή δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου