Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

«Αντί να απολογούνται θριαμβολογούν πάνω στα ερείπια»


Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «κανείς δεν φαίνεται να αισθάνεται υποχρεωμένος να απολογηθεί για την αποτυχία αυτή και αντ' αυτού, με περισσή θρασύτητα, όσοι στήριξαν πολιτικά εκείνο το πρόγραμμα ασκούν σήμερα κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την ελληνική κοινωνία για την σίγουρη αποτυχία του και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε»...


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι προϋπόθεση όσων αποφασίστηκαν είναι η συνέχιση της λιτότητας, που είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Πηγές της Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «παρακολούθησε με ένοχη σιωπή τη διαπραγμάτευση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανικής Κυβέρνησης για τον τρόπο διευθέτησης της αποτυχίας και του δεύτερου μνημονίου. Διαπραγμάτευση, όμως, που είχε στόχο, παρά την αποτυχία της, να συνεχιστεί ακριβώς η ίδια πολιτική λιτότητας και ύφεσης».

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τα μέτρα που αποφασίστηκαν ασπιρίνες και θεωρεί ότι το δημόσιο χρέος επιδεινώνεται. Ενώ η δέσμευση υπέρ του χρέους επιπλέον δημόσιων πόρων (που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών παρεμβάσεων και την αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους) θα βαθύνουν την ύφεση, επιδεινώνοντας εκ νέου την εξυπηρεσιμότητα του χρέους. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν επίσης ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη αποσταθεροποιείται ακόμη περισσότερο, αφού συνεχίζεται η πολιτική που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση αυτή, ενώ το ίδιο συμβαίνει για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «άγρια μορφή λαϊκισμού» και συγκεκριμένα κάνει λόγο για «θλιβερή στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ»,  η οποία « επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής, που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη».

«Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν, πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν την τύχη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων: κατάρρευση και απαξίωση» και καταλήγει με τη θέση ότι «όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία», λένε στην Κουμουνδούρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου