Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Ο Ερντογάν μας ξεφτιλίζει για τον Σουλεϊμάν


Ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε το σίριαλ σε ομιλία του.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας» δεν είναι έτσι. (όπως λέγεται στην Τουρκία το σήριαλ προβάλλεται στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής») λέγοντας ότι «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά», ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι η σειρά ασχολείται με ίντριγκες στο χαρέμι του Σουλτάνου.
«Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας» είπε και πρόσθεσε: «Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, που την πρόβαλε».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση».
Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) είχει, ήδη, επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή «δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας», ενώ την «πρακτική» αυτή του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου επικρίνει η τελευταία Έκθεση Προόδου της ΕΕ για τη γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου