Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση Μπένι σε Λοβέρδο: «ΠΑΣΟΚ είμαστε, ένα κόμμα θα είναι στο συνέδριο»


Σημείο προς σημείο απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης του κόμματος με τη συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής Γραμματείας και της Οργανωτικής Γραμματείας...


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαιρέτησε την παρουσία του «φίλου του Ανδρέα» μετά από πέντε μήνες, καθώς, όπως είπε το θεωρεί σωστό.

Ξεκαθάρισε, ακόμη, ότι ζήτησε από όλα τα κορυφαία στελέχη προ και μετά εκλογών να τον στηρίξουν, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους».

Υποστήριξε ότι το ζήτημα της στήριξης προς την κυβέρνηση το έθεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία

Τόνισε χαρακτηριστικά «Αν στη θέση του Λιβιεράτου στο ΥΠΕΚΑ είχαμε βάλει τον Μανιάτη και στη θέση του Τσαυτάρη στο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαμε βάλει τον Λιβιεράτο θα άλλαζε εικόνα το ΠΑΣΟΚ;»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ακόμη ότι το κόμμα είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι έχει διαφορετική οπτική από τον Σαμαρά, αλλά ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση , ακολουθώντας συνετή πολιτική υπογραμμίζοντας ότι έβλεπε κορυφαία στελέχη να αντιδρούν, αλλά δεν ανέλαβε δράση γιατί είχαν δεσμευθεί ότι θα στηρίξουν την πολιτική που ακολουθήθηκε και θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Αναφορικά με το ζήτημα των διαγραφών ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε «Ωραία φταίω εγώ, αλλά οι ίδιοι είχαν ζητήσει διαγραφές, το συζητήσαμε και το αποφασίσαμε», ενώ για το ζήτημα της ταχύτερης ανάπτυξης σημείωσε «Κι εγώ το ίδιο λέω, αλλά θα μπορούσε να ανατραπεί η εικόνα σε μία χώρα που δεν ήξερε κανείς αν έχει μέλλον;Να μιλάμε σοβαρά».

Στο θέμα του Συνεδρίου ο Βενιζέλος επανέλαβε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί και να είναι ανοικτό, ενώ απάντησε και στον κ. Λοβέρδο τονίζοντας «ΠΑΣΟΚ είμαστε ενός κόμματος θα είναι. Πόσα κόμματα θέλετε να είμαστε; Αν εννοείτε ότι πρέπει να έρθουν οι κινήσεις να έρθουν. Εκείνοι που θα έρθουν δεν θα ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ», ενώ σχετικά με την πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το έχει ήδη κάνε και θα το επαναλάβει την Τετάρτη.

Εδωσε, ακόμη, και τη δική του απάντηση για τα όσα ακούγονται για το ότι προσέχει όσους τον στήριξαν το 2007 λέγοντας «Μου λέτε ότι κοιτάω όσους με στήριξαν το 2007. Βρέθηκα σε μεγάλο δίλημμα . Έδωσα τη μάχη του 2011. Έχω κολλήσει στο 2007; Με στήριξαν το 2007 οι Μανιάτης, Πρωτόπαππας, Σαχινίδης ,Χριστοφιλοπούλου, Κουτρουμάνης; Μιλώ με όλους συνεργάζομαι κ τους χρησιμοποιώ ιδιαίτερα».

Εθεσε, επίσης και τα υπόλοιπα στελέχη προ των ευθυνών τους τονίζοντας «Λέτε για Εκλογική κατάρρευση θεωρείτε ότι για το 13% ευθύνομαι μόνο εγώ; Δώσαμε μαζί μάχη εκλογών και ο Ανδρέας ήταν μαζί μου».

Διαμήνυσε, τέλος ότι την ΚΟΕΣ θα απαρτίζουν περίπου όσοι βρέθηκαν στη σημερινή σύσκεψη, ενώ πρόσθεσε ότι «κοντά μας δεν θα είναι μόνο όσοι οικειοθελώς εγκατέλειψαν και όσοι δηλώσουν ότι δεν έρχονται».

iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου