Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο Κ. Μητσοτάκης, η χούντα και ο γιατρός


Κλινήρης παραμένει ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης εξαιτίας ενός προβλήματος που παρουσιάσθηκε στο πόδι του, με ρητή απαγόρευση του θεράποντος ιατρού του «να μην βγει έξω από το σπίτι».
Όπως ήταν φυσικό ο 94χρονος επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, άρχισε τα παράπονα, αφού το πρόβλημα με το πόδι του, του ακύρωσε όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού που είχε: «Μόνον η χούντα και ο γιατρός μου κατάφεραν να με κλείσουν στο σπίτι», έλεγε χαριτολογώντας. Μάλιστα ο γιατρός του όχι απλώς του συνέστησε να παραμείνει στο σπίτι, αλλά «μου απαγόρευσε ρητά να ανέβω οποιοδήποτε σκαλοπάτι» συμπλήρωνε.

Αυτό το μικροπρόβλημα υγείας, κατά τους γιατρούς του, δεν εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη (στη φωτογραφία δεξιά) να παραμένει αισιόδοξος για την τύχη των μέτρων. Άποψή του, όπως συχνά, τα τελευταία 24ωρα εκφράζει, είναι ότι τα μέτρα θα περάσουν, έστω και με οριακή πλειοψηφία. Άλλωστε - και εδώ διαφέρει απ΄ όλους τους άλλους πολιτικούς - είναι της γνώμης ότι η «ευρωπαϊκή πλειοψηφία» (όπως χαρακτηρίζει τα ελληνικά κόμματα που είναι προσανατολισμένα προς την Ευρώπη) μπορούν να δώσουν και άλλες κυβερνήσεις. Είναι, λέει δοκιμασμένα ευρωπαϊκά κόμματα και μπορούν να σχηματίσουν κυβερνήσεις ή να διατηρήσουν την υπάρχουσα για τέσσερα ακόμα χρόνια.

Λέει όμως και άλλα πολλά ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, όπως για παράδειγμα, ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν θα μας αφήσουν να «βουλιάξουμε μέσα στο λιμάνι», και ότι τη στιγμή που αποφάσισαν να μας σώσουν, θα μας σώσουν. Το μείζον όμως πρόβλημα είναι η βιωσιμότητα του χρέους, στο οποίο θα πρέπει όλοι τώρα να στραφούμε σ΄αυτό και να παραμερίσουμε τα άλλα.

Πηγή: Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου