Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μονόδρομος για τον Αντώνη Σαμαρά η δημιουργία του νέου κόμματος


Μονόδρομος για τον Σαμαρά η δημιουργία νέου κόμματος καθώς όπως όλα δείχνουν η ΝΔ δεν θα αργήσει να έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Παρότι δεν έχουν συμπληρωθεί 5 μήνες στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ  παίρνει κεφάλι, χωρίς να προσφέρει πειστική πρόταση διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση...


Το πόσο ξοφλημένο είναι το κυβερνητικό σχήμα αρχίζει να διαφαίνεται και από την πολιτική γραμμή των καθεστωτικών ΜΜΕ που ανακαλύπτουν αίφνης την μπότα της Μέρκελ που μας πατάει στο κεφάλι.

Κι αυτό πριν ακόμη αρχίσουν να εφαρμόζονται τα οδυνηρά μέτρα για τους πολίτες. Τότε είναι που θα την ακούσουν κανονικά.

Αρκεί κανείς να διαβάσει την έκθεση της Alpha Bank για να διαπιστώσει ότι δεν πρόκειται να πέσουν λεφτά στην αγορά: Πρέπει να τονισθεί για πολλοστή φορά-γράφει η Έκθεση- ότι τα κεφάλαια των τραπεζών δεν προορίζονται για νέα δάνεια αλλά για την δημιουργία αποθεμάτων για την απορρόφηση τυχόν ζημιών στο μέλλον. Τα δάνεια θα αυξάνονται μόνον στο βαθμό που θα επιστρέφουν οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, που είναι και η έμπρακτη απόδειξη ότι ενισχύεται η ρευστότητα όπως αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην οικονομία".

Το εκρηκτικό μείγμα λαικής αγανάκτησης, ανέχειας και προκλητικής συγκάλυψης από πλευράς πολιτικού κατεστημένου των εμπλεκόμενων σε σκάνδαλα θα είναι αβάσταχτο τους προσεχείς μήνες.
Ο Αντώνης Σαμαράς εάν θέλει να διατηρήσει προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο-να βάλει το κεφάλαιο στο τόκο όπως έλεγε ο Βενιζέλος-καλά θα κάνει να προσφύγει το ταχύτερο στις εκλογές και να παραδώσει την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ θα κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς θα ετοιμάζει την κεντροδεξιά παράταξη. Όσο το καθυστερεί φλερτάρει με τα μονοψήφια νούμερα και σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο…

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου