Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Καμία φορά, νομίζεις ότι το μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι... ο Τσίπρας!


Δεν εξηγείται διαφορετικά. Κεδίκογλου και Βενιζέλος, στις τοποθετήσεις τους για την έκβαση του Eurogroup, εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα...


«Έχουμε μία μίζερη αντιπολίτευση αφού ο κ. Τσίπρας στενοχωρήθηκε για την θετική έκβαση του Eurogroup», σχολίασε χαρακτηριστικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την Πολιτική και την Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος, τόνισε πως «η μεγάλη εικόνα από τη συνεδρίαση του Eurogroup είναι σίγουρα θετική χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού» ενώ έκανε λόγο για «νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής».

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία η εκταμίευση των 44 δισ. του 2012, να πέσει χρήμα στην αγορά, να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση. Τώρα είναι η ώρα της στροφής στην πραγματική οικονομία, τώρα αλλάζει το κλίμα, χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Βενιζέλος λέγοντας πως είναι η ώρα της αντεπίθεσης για τη χώρα. «Διεξάγεται συνεχώς μια σκληρή μάχη ανάμεσα στην ορθολογική και την ανορθολογική εκδοχή της Ευρώπης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα είναι πολύ δύσκολο αλλά ταυτόχρονα το 2013 θα είναι και το έτος της στροφής».

«Η εμπειρία της διαπραγμάτευσης δείχνει πόσο λάθος κάνουν όσοι λένε ότι μπορείς να θέσεις υπό εκβιασμό 17 χώρες της ευρωζώνης» πρόσθεσε λέγοντας ότι «η διαπραγμάτευση αυτή δείχνει πόσο δύσκολες ήταν οι προηγούμενες πολύ μεγαλύτερες σε αντικείμενο διαπραγματεύσεις». Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «τώρα φάνηκε και το παράδειγμα της Κύπρου και της υπεύθυνης κυπριακής αριστεράς που έψαχνε λεφτά από Ρωσία και Κίνα» προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας πριν από μερικούς μήνες δεν τσιγκουνεύτηκε τα εγκώμια προς τον πρόεδρο της Κύπρου».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι «τώρα φάνηκε και ο καταλυτικός ρόλος του ΔΝΤ στη συμφωνία για τη βιωσιμότητα με επιβάρυνση επίσημου τομέα (OSI)». «Πρέπει να προσέξουμε να μη θιγούν ξανά οι ομολογιούχοι. Θα έρθει η ώρα της λύσης του προβλήματος. Και τώρα θα τεθεί το ζήτημα» είπε. «Με τη νέα συμφωνία έχουμε μια νέα αφετηρία, μια καλή εικόνα, πολλά θετικά και πολλά σημεία που πρέπει να προσέξουμε» συμπλήρωσε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα ότι «το ΠΑΣΟΚ έβαλε στη συζήτηση το θέμα της επιμήκυνσης, το θέμα της βιωσιμότητας, της αναθεώρηση του μνημονίου. Ήταν λάθος να λες εκ προοιμίου ότι είσαι άνευ όρων υπέρ του μνημονίου ή να θέτεις κόκκινες γραμμές». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «πέντε δημοσιογράφοι σε εφημερίδες σε social media έχουν αναλάβει εργολαβικά την προσπάθεια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «οι εκδοτίσκοι είναι τρισχειρότεροι των παλαιών εκδοτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου