Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η Ζωή, αποκάλυψε έγγραφο που "καίει" τον Προβόπουλο...


Την ύπαρξη εγγράφου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χρονολογούμενου από τις 29 Μαρτίου 2010, με αποδέκτη το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, στο οποίο υπογραμμιζόταν πως το Μνημόνιο θα επέφερε βαθιά ύφεση, που θα δοκίμαζε τον κοινωνικό ιστό και δεν θα υλοποιούταν, αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου....


Ειδικότερα, στο πλαίσιο μίας αποκάλυψης που θα προκαλέσει συζητήσεις, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως στη δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, η οποία έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή, εντοπίζονται δύο αποκαλυπτικά έγγραφα.

Από τη μία, η βουλευτής κανει λόγο για fax του τότε εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προς τον κ. Προβόπουλο στο οποίο γνωστοποιούταν στον τελευταίο, απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ, ημερομηνίας 29/3/2012 (προτού υπογραφεί το Μνημόνιο), όπου αναφερόταν ότι το πρόγραμμα θα προκαλέσει βαθιά ύφεση, δοκιμάζοντας τον κοινωνικό ιστό, ενώ επισημαινόταν πως δεν θα καθίστατο εφικτή η υλοποίησή του.

Από την άλλη, το άλλο έγγραφο που κατατέθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει την ενημέρωση που έλαβε η ελληνική πρεσβεία στις ΗΠΑ, από το ΔΝΤ, στο πλαίσιο της οποίας εξηγούταν ότι το Ταμείο ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα ζητούσε από μια χώρα να επεδίωκε ακαριαία μείωση του χρέους μέσα σ΄ ένα μόλις έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου