Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Οι νέες προκλήσεις Μπερίσα και ο... λαμπερός Αβραμόπουλος


Παρά το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δια της εκπροσώπου του έκανε στροφή 180 μοιρών σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού για τη Μεγάλη Αλβανία που εκτείνεται από την Πρέβεζα έως το Πρέσεβο, ο κ. Μπερίσα επανέρχεται σήμερα και ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά και με σαφή ειρωνική διάθεση...


Αναφερόμενος στη ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, μετά τις προκλητικές αυτές δηλώσεις, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα αναφέρθηκε σε μία γαλλική έκφραση που λέει: "οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους", δείχνοντας έτσι πως αντιμετωπίζει με περίσσια ειρωνεία την οργή της Αθήνας.

Οι νέες αυτές δηλώσεις έγιναν από τον Αλβανό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών του με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν ανακαλεί τις προκλητικές δηλώσεις του, αλλά προχωράει ένα βήμα παραπάνω και θέτει το συγκεκριμένο θέμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι' αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον… Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε τη χθεσινή επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των προχθεσινών δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «…εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου