Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Δικαιολόγησαν την απουσία τους, Σταυρογιάννης και Κασαπίδης...


Με μια κοινή ανακοίνωση οι δύο διαγραμμένοι βουλευτές από την ΝΔ Κασαπίδης και Σταυρογιάννης εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν προσήλθαν στην σημερινή ψηφοφορία. Λένε ότι συμφωνούν επί της αρχής, αλλά παίρνουν σαφείς αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ...


Ολόκληρη η κοινή επιστολή:

"Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υπαγωγή της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης, γιατί αν και είμαστε σύμφωνοι επί της αρχής, διαφωνούμε με το συνολικό σκεπτικό της πρότασης και την προσπάθεια να συμπεριληφθούν πολιτικά ζητήματα που δε συνάδουν με τις ευθύνες που πρέπει να αναζητήσουμε.

Η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης τυχόν ευθυνών για εσφαλμένες πολιτικές ή παραλείψεις προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν επιτρέπει την σε βάθος διερεύνηση με αντικειμενικότητα για το πώς φτάσαμε έως εδώ και την απόδοση ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν.

Από την επόμενη ημέρα, θα συμμετάσχουμε στις προσπάθειες που πρέπει γίνουν στο Κοινοβούλιο, για να έρθει γρήγορα στην ολομέλεια το πόρισμα της δικαιοσύνης που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη σύσταση εξεταστικής ή και προανακριτικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τέθηκε η χώρα σε καθεστώς εποπτείας και ελέγχου από τους δανειστές μας, για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που υποθήκευσαν με τις αποφάσεις τους το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου