Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Βαγγέλα, πες αλεύρι. Η Ζωή σε γυρεύει... και σε κράζει


Αστραψε και βρόντηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στις ενέργειες του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Παραχώρησε συνέντευξη στο real.gr και είπε μεταξύ άλλων: «Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος της Βουλής αρνείτο και παρέλειπε να φέρει προς συζήτηση την πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή μας στο Μνημόνιο. Και δημοσίως δήλωνε, από το Βήμα της Βουλής (βλ. πρακτικά συνεδρίασης 4ης Οκτωβρίου 2012, σελ. 2352), ότι «τελεί σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση». Καμμία συνεννόηση με την Κυβέρνηση δεν δικαιολογεί την παράβαση της υποχρέωσης του Προέδρου να εισαγάγει την πρόταση στη Βουλή. Αντίθετα, και μόνη η ομολογία συνεννόησης εκθέτει και τον Πρόεδρο της Βουλής και την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προέρχεται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Από τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 βράδυνε και η αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας που διαβίβασαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς. Επί 2 μήνες και 3 εβδομάδες αυτή η δικογραφία, ενώ είχε φύγει από τα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων που διενήργησαν προκαταρκτική εξέταση, παρέμενε εις χείρας του εποπτεύοντος Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μολονότι το (πολύπαθο και πολλάκις παραβιασθέν) Σύνταγμά μας επιτάσσει την αμελλητί διαβίβασή της στη Βουλή, ακριβώς λόγω των συντομότατων χρονικών προθεσμιών παραγραφής.

Διαδικαστικά προσκόμματα και τακτικές παρέλκυσης και παρακώλυσης του έργου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι δύο βραδυπορίες συνδυάσθηκαν χθες, 27/11/2012, σε μία νέα τακτική παρεμπόδισης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την άσκηση του έργου της. Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε την χορήγηση στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. αντιγράφων της διαβιβασθείσης στη Βουλή ποινικής δικογραφίας, που συναρτάται κατά περιεχόμενο με τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.. Μάλιστα, παρά και την έγγραφη αίτηση και διαμαρτυρία μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής για τη νέα στρατηγική συσκότισης, με την οποία παραβιάζεται ευθέως και ο Κανονισμός της Βουλής, που ρητώς προβλέπει την ακώλυτη πρόσβαση κάθε Βουλευτή σε κάθε έγγραφο που διαβιβάζεται Βουλή, η (προφορικώς διαμηνυθείσα) απάντηση ήταν ότι «θα αποφανθεί επί του αιτήματος η…επιστημονική υπηρεσία της Βουλής».

Έτσι, χθες κλήθηκα να επισκοπήσω την άνω δικογραφία από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς να μου δίνονται αντίγραφα, διότι, προφανώς, έτσι αντιλαμβάνεται ο Πρόεδρος της Βουλής την εκπλήρωση των καθηκόντων του εν σχέσει με την αντιμετώπιση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και διότι, προφανώς, επιθυμεί να γίνει η αυριανή συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής χωρίς να έχει η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντίγραφα της σχετιζόμενης με τις δηλώσεις του Π. Ρουμελιώτη δικογραφίας. Αντίγραφα που άλλοι έχουν, καθώς από την απλή επισκόπηση κατέστη πρόδηλο ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε φωτοτυπηθεί αρκετές φορές, αφού τα έγγραφά της είχαν εμφανώς συρραφθεί και αποσυρραφθεί αρκετές φορές, φέροντας πλείστες διατρήσεις…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου