Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ για τη... μαρκίζα


Το... έργο ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή Πειραιά και εξελίχθηκε σε κόντρα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Για τη... μαρκίζα η φασαρία.

Μιλάμε για μια ιστορική επιγραφή στα γραφεία του, η οποία βρίσκεται στην ίδια θέση εδώ και περίπου 30 χρόνια. Βρίσκεται στα γραφεία του ΚΚΕ και ξαφνικά η δημοτική αρχή Πειραιά, απαιτεί από το ΚΚΕ να βγάλει την ονομασία και το σύμβολό του από το κτίριο της ΝΕ Πειραιά του κόμματος στην πλατεία Κοραή.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα καταγγέλλει δημόσια το ΚΚΕ η απόφαση πάρθηκε με τη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μάλιστα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καρδαράς φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι η πινακίδα του ΚΚΕ χαλάει την αισθητική του κτιρίου, όπως έγραφε ο Ριζοσπάστης.

Όπως γίνεται γνωστό, πριν κάποιο χρονικό διάστημα, οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κρίνει ως αυθαίρετη την πινακίδα και είχαν διαμηνύσει ότι πρέπει να κατέβει.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα "Λήψη απόφασης που αφορά τον τρόπο συνέχισης της εφαρμογής της υπ' αριθ. 543/11 απόφασης ΔΣ για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στα κεντρικά σημεία της πόλης", όπου οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι αν δεν κατέβει η πινακίδα, θα επιβληθεί πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή αλλά και επιπλέον πρόστιμο για τη διατήρησή της.

Άμεση ήταν η απάντηση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ. Η Ελπίδα Παντελάκη κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κατέβει η πινακίδα του ΚΚΕ που κοσμεί την πόλη και πως όσα πρόστιμα και να επιβάλουν, θα καταργηθούν στην πράξη.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
"Καταγγέλλουμε το δήμαρχο Πειραιά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που με δικαιολογία την υπ' αριθμόν 543/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, αποφάσισε να θεωρήσει παράνομη την πινακίδα που υπάρχει πάνω από 30 χρόνια στο κτίριο του ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή, και να επιβάλλει πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή και διατήρησή της!

Η προκλητική αυτή απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου, στηρίχθηκε και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του οποίου ισχυρίστηκε πως η πινακίδα χαλάει την αισθητική του κτιρίου!
Τους προειδοποιούμε ότι η πινακίδα του ΚΚΕ δεν πρόκειται να κατεβεί. Τα τρία γράμματα του ΚΚΕ και το σφυροδρέπανο, που αποτελούν το τιμημένο σύμβολό του, αντικατοπτρίζουν τους ταξικούς αγώνες του λαού μας χτες, σήμερα και αύριο. Είναι φανερό ότι το ΚΚΕ και το σφυροδρέπανο δε χωρούν στο δικό τους σύστημα διαχείρισης και αισθητικής. Καλούμε το λαό του Πειραιά να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου