Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Κάτι θέλει να μας πει ο πρωθυπουργός...


Μετά το βιντεάκι στο facebook, να και οι δηλώσεις. Είναι σαφές. Για κάτι προσπαθεί να μας πείσει ο πρωθυπουργός. Ίσως ότι όντως άλλαξαν τα πράγματα.

Πάντως αυτή τη φορά, ξεκαθαρίζει ότι εμείς δεν θα αφήσουμε άλλους να σώσουν την Ελλάδα. «Θα τη σώσουμε εμείς οι Έλληνες... Τώρα πια το μπορούμε!», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Σαμαράς, αναλύοντας τις προοπτικές που «ανοίγονται» μετά την απόφαση του Eurogroup, τονίζει ότι  «κερδίσαμε την επιμήκυνση, την πρόσθετη περικοπή του χρέους, το να «μπαίνουν» περισσότερα χρήματα στην ελληνική οικονομία από εκείνα που θα «βγαίνουν», την περικοπή επιτοκίων σε επίπεδα πρωτοφανή, την αναστολή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων για δέκα και δεκαπέντε χρόνια».

«Ήδη μέσα στον Δεκέμβριο, μπορεί να αρχίσει η καταβολή των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες που το κράτος τους χρωστά εφάπαξ από το 2010, αλλά και χιλιάδες επιχειρήσεις που το κράτος τους χρωστά πληρωμές ή επιστροφές φόρων θα αρχίσουν να εισπράττουν», επισημαίνει ο Πρωθυπουργός.

«Χώρια τα νέα δάνεια που οι ανακεφαλαιωμένες τράπεζες θα μπορούν πια να δίνουν, ιδιαίτερα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χώρια η επιστροφή των καταθέσεων που θα επιτρέψει ακόμη μεγαλύτερη ρευστότητα. Χώρια η προσέλκυση επενδύσεων μετά την εξάλειψη της δραχμοφοβίας.
Τώρα το πρόγραμμα μπορεί να βγει. Και μαζί η Ελλάδα να βγει από την κρίση.
Τώρα η Ανάκαμψη είναι ορατή προοπτική.

Κερδίσαμε μια μεγάλη ευκαιρία που είναι στο χέρι μας να την αξιοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Σκληρή δουλειά χρειάζεται», καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου