Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Εφοριακοί με εμβάσματα στο εξωτερικό


Εφοριακοί και σύζυγοί τους φέρονται να έχουν βγάλει σημαντικά ποσά με εμβάσματα στο εξωτερικό κατά την περίοδο 2009-2010, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στο πόθεν έσχες τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «Νέα», αυτό προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων στο πλαίσιο συνεργασίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις έρευνες φαίνεται ότι στελέχη εφοριών αλλά και του ΣΔΟΕ έστελναν σε τράπεζες

  του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. Από τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από διάφορα κέντρα έστειλαν σε τράπεζες κυρίως της Κύπρου εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ με το μεγαλύτερο ποσό που έχει εντοπισθεί από την έρευνα να αφορά ποσό 550.000 ευρώ.  Ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει τα στοιχεία και τα ονόματα στον εισαγελέα Εφετών και ζητούν τις περαιτέρω ενέργειές του. Σύμφωνα με την εφημερίδα πάνω από 4.000 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Σειρά θα πάρουν και οι υπάλληλοι πολεοδομιών το αμέσως επόμενο διάστημα που υπάγονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φτάνουν τους 3.500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου