Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μπένι έτοιμος να μετατραπεί σε τιμωρό παρ' ότι είπε: «διαγραφές δεν θέλω να κάνω»


Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε στη δευτερολογία του ως ο άνθρωπος που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.


Μάλιστα χαρακτήρισε «ενθαρρυντική και ευοίωνη» τη σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος ενώ επισήμανε ότι το κρισιμότερο στοιχείο είναι η συμμετοχή, που, όπως είπε, απέδειξε την ανθεκτικότητα του στελεχιακού δυναμικού και σημείωσε ότι από τις τοποθετήσεις φάνηκε «η διάθεση αντίστασης στο αδιέξοδο από το οποίο κινδυνεύει η κοινωνία, αλλά και στην αδικία που συντελείται εις βάρος της παράταξής μας» και ότι έχουν όλοι έντονη συνείδηση εθνικής και παραταξιακής ευθύνης. «Αποδείξατε ότι προχωράμε στο συνέδριο συντεταγμένα και οργανωμένα, χωρίς αμφιβολία και αμηχανία, χωρίς επιφυλάξεις για το εάν πρέπει να γίνει», σημείωσε.
Το ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται σε όσα είπε και αφορούσαν τους εντός ΠΑΣΟΚ αντιπάλους.
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι μύωπες της πολιτικής και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης ότι όποιος χτυπά και αποσταθεροποιεί το ΠΑΣΟΚ, χτυπά και αποσταθεροποιεί τη χώρα»,
Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τα στελέχη να ενεργοποιηθούν και να συγκροτήσουν ξανά τα δίκτυα στις τοπικές κοινωνίες, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρά την απώλεια της κοινοβουλευτικής του δύναμης, διατηρεί αλώβητη σχεδόν την ισχύ του στο στελεχιακό δυναμικό.
«Τέρμα τώρα στην εσωστρέφεια. Και προσωπικές προσκλήσεις απευθύνω και διαγραφές δεν θέλω να κάνω», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι προσκλήσεις απευθύνονται σε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν. «Εάν δεν το θέλουν μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή τους», είπε, τονίζοντας πως «αυτό το ενδιάμεσο "είναι δεν είναι", πρέπει να σταματήσει». Στο ίδιο πνεύμα, είπε πως «το να ζει κανείς ή να μη ζει» και το «τι θα κάνω στη ζωή μου», τα σέβεται, ωστόσο δεν μπορεί να τα αποδεχτεί πολιτικά. «Τους θέλω όλους μέσα, αποδέχομαι ακόμα και κάθε προσωπική αμφισβήτηση αλλά μέσα στην παράταξη», σημείωσε.
Επιπλέον, είπε ότι συγκροτείται και νέα ηγετική ομάδα με ανοικτό, δημοκρατικό και απροκατάληπτο τρόπο.
Συνεχίζοντας στο ίδιο προσωπικό ύφος, τόνισε ότι βρίσκεται εδώ σε εκτέλεση εθνικού και παραταξιακού καθήκοντος, ότι δεν τον δελεάζει τίποτα που σχετίζεται με την κομματική ή κυβερνητική εξουσία και πως δεν θα τον εμποδίσει τίποτα από το να ανταποκριθεί στο εθνικό καθήκον αλήθειας που, όπως είπε, θεωρεί ότι έχει.
Αφού μίλησε για την «αναγκαιότητα» κυβέρνησης τετραετίας και κυβερνητικής συνεργασίας των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «δεν συμβιβαζόμαστε με την τρίτη θέση ή τον δεύτερο ρόλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου