Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Κι άλλες φωτιές στα μπατζάκια του Μπένι: «Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση»


Ο... εμπρηστής, αυτή τη φορά,  ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μέλος του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, κατά την ομιλία του σε σύσκεψη στελεχών, που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ...


«Όσοι θεοποιούν το πολιτικά εφικτό, καταλήγουν σε φτωχούς διαχειριστές του συστήματος και μόνο. Είμαστε αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελευθερισμού, της υποτέλειας της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, της καταστροφής όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του λαού μας» τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι έφτασε στο «έσχατο σημείο εκφυλισμού» από μια «μικρή, ανιστόρητη και γραφειοκρατική κάστα» ηγετικών στελεχών. «Μετατράπηκε σε ένα κόμμα χωρίς στελέχη, χωρίς διαδικασίες και προοπτική, σε ένα κόμμα-χυλό, που υλοποίησε Θατσερικού τύπου πολιτικές» σημείωσε.

Επιτέθηκε εναντίον εκείνων οι οποίοι, όπως είπε, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη «δημοσκοπική κατάντια» του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη «υποβάλλουν τα σέβη τους στον κ. Σαμαρά, μιλώντας, ωστόσο, για Κεντροαριστερά», και σημείωσε ότι «αυτοί ερωτεύτηκαν την κυβερνητική εξουσία».

Μίλησε για κάποιους, που, κινούμενοι στα όρια της «πολιτικής σχιζοφρένειας», είναι «γυρολόγοι» των καναλιών και των ΜΜΕ και όσο διατηρούσαν τις υπουργικές θέσεις, όλα πήγαιναν καλά, ενώ τώρα διαγράφουν την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ. Άλλοι, παρατήρησε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, «μετεξεταστέοι» στο μάθημα των Μνημονίων συνδέουν την επιτυχία της χώρας με την υπουργοποίησή τους. Άλλοι χαρακτηρίζουν «φούσκα» το ΠΑΣΟΚ, ξεχνώντας τα οφέλη, που είχαν οι ίδιοι, και κάποιοι «που το ΠΑΣΟΚ τους πληρώνει πλουσιοπάροχα, αρθρογραφούν υπέρ της αναγκαιότητας άμεσης και γρήγορης κηδείας του» τόνισε.

«Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη μεγαλύτερη κρίση του, η πολιτική και η χώρα το χρειάζονται», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «η τελευταία ευκαιρία για τη σωτηρία και την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ είναι το συνέδριο του Φεβρουαρίου, γι' αυτό η Αριστερή Πρωτοβουλία θα προσπαθήσει να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να είναι ουσιαστικό και αποτελεσματικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου