Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ελάτε γιατί χανόμαστε λέει ο Μπένι αν και βλέπει κέρδη για το ΠΑΣΟΚ


Με SOS έμοιαζε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οργανωτική σύσκεψη για το συνέδριο του Φεβρουαρίου. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βλέπει κερδισμένο -αν είναι δυνατόν- το ΠΑΣΟΚ.


Ο κ, Βενιζέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά την πρόσκαιρη δημοσκοπική καθίζηση, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει χάρη στη σταθερή του στρατηγική και αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον, ειδικά από τη στιγμή που η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί.

Στην ομιλία του απέρριψε το ενδεχόμενο να μετατεθεί ο χρόνος του συνεδρίου, το οποίο -όπως τόνισε- θα είναι παραταξιακό και όχι κομματικό. Απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στη Δημοκρατική Αριστερά για συμπόρευση, αλλά και πρόσκληση σε κάθε στέλεχος που έχει απομακρυνθεί για οποιοδήποτε λόγο, αρκεί να μην έχει πολεμήσει το κόμμα, να ασπάζεται τις ιδέες του και να μην ντρέπεται να δηλώσει την κομματική του ταυτότητα.

Ο κ. Βενιζέλος, μίλησε για πανστρατιά και επιτέθηκε σφοδρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Τον κατηγόρησε ξανά για ανεύθυνη πολιτική και σημείωσε ότι το ετερόκλητο αντιμνημονιακό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί εκφασίζει τη χώρα.

Μίλησε ακόμη για συμφέροντα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καταστροφή του ΠΑΣΟΚ και στάθηκε ιδιαίτερα στο «λόμπι της δραχμής» το οποίο, όπως είπε, δεν του συγχωρεί το γεγονός ότι δεν του επέτρεψε να πετύχει στους στόχους του.

Μίλησε μάλιστα για «γλοιώδη» προσπάθεια ορισμένων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να προσεγγίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, κλείνοντας υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διοργανώσει ένα ουσιαστικό συνέδριο θέσεων και όχι μια φιέστα. Είπε ότι χρειάζεται στο πλευρό του θεσμικά και δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα και ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει έως την επόμενη Τετάρτη την πλήρη οργανωτική δομή του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου