Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Παναγιώταρος: "Έτσι θα γίνει η δουλειά..."


Μετά από επερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ζητά να μάθει πόσα είναι τα παιδιά μεταναστών που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της χώρας. Δείτε τι έλεγε το καλοκαίρι, για τα παιδιά και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...

Όπως διευκρίνισε ο κ. Στυλιανίδης, ζητήθηκαν μόνο στατιστικά στοιχεία, δηλαδή το ποσοστό των  αλλοδαπών παιδιών που έχουν εισαχθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο υπουργός μπορεί να αρνήθηκε να δώσει αριθμό και να υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε από κανέναν αριθμό αλλοδαπών νηπίων που βρίσκονται στους παιδικούς, ωστόσο έδωσε ποσοστά από τα παιδιά που έχουν απορροφηθεί μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς.

Σύμφωνα με το ποσοστά από τα συνολικά 47.883 παιδιά, 719 παιδιά προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. (ποσοστό 1,5%) και τα 1.341 από τρίτες χώρες (ποσοστό 2,8%).

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι νόμιμο να ζητούνται τα ποσοστά των αλλοδαπών παιδιών που έχουν εισαχθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όπως όμως τόνισε, δεν ζητήθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών αυτών, και δεν πρόκειται να δοθούν ακόμη και εάν ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου