Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μα αλίμονο, το έργο σας φαίνεται κύριε Σαχινίδη...


Διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως 1.747 φάκελοι φορολογουμένων δεν ελέγχθηκαν κατά τους τελευταίους 20 μήνες, ο Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζοντας πως «κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το υλικό αυτό έμεινε αναξιοποίητο είναι αβάσιμη και απαράδεκτη»...


«Στο Υπουργείο Οικονομικών, το 2011, δημιουργήθηκε και λειτούργησε ομάδα εργασίας για τη δημιουργία διασταυρώσεων και την αποκάλυψη περιπτώσεων μεγάλης φοροδιαφυγής. Η ομάδα αυτή πρότεινε και έγινε διασταύρωση φυσικών προσώπων, που εμφάνιζαν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό αγοραπωλησιών ακινήτων μεγάλης αξίας», σημειώνοντας ότι « από τον έλεγχο αυτό, προέκυψαν περίπου 1.700 φυσικά πρόσωπα, με αγορές ακινήτων μεγάλης αξίας».

«Στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν ειδικά συνεργεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα, με επικεφαλής την Διεύθυνση Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών. Τα αποτελέσματα αυτών των συνεργείων ελέγχου υπάρχουν στο Υπουργείο Οικονομικών και θα μπορούσαν να δοθούν στοιχεία για ειδικές ή γενικές περιπτώσεις, καθώς ήδη πολλοί έλεγχοι ολοκληρώνονται ή έχουν ολοκληρωθεί», επισημαίνει ο κ. Σαχινίδης, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το υλικό αυτό έμεινε αναξιοποίητο είναι αβάσιμη και απαράδεκτη, δεδομένου ότι αυτό προέκυψε από πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομικών, την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο».

«Είναι λογικό λοιπόν ότι οι υπηρεσίες οφείλουν να ολοκληρώνουν το κάθε έργο που αναλαμβάνουν, υπό την εποπτεία τής εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας», καταλήγει ο κ. Σαχινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου