Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

"Φέρτε μας τις λίστες!"


Στη φωτιά βάζουν τα χέρια τους ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι οποίοι, ζήτησαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, τις δύο πολύκροτες λίστες, την «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και αυτή με τα 36 πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να έχουν πλουτίσει παράνομα...


Η «λίστα Λαγκάρντ» περιέχει τα ονόματα 1.901 Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό και ειδικά στην Ελβετία και η δεύτερη είναι τα ονόματα 36  πολιτικών προσώπων (νυν και τέως υπουργών και βουλευτών, κ.λπ.) που φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Ήδη ο κ. Νάκος έχει ζητήσει και εγγράφως από τον κ. Τέντε να διαβιβαστούν οι λίστες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επισημαίνεται, πάντως, οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν αρνηθεί να διαβιβάσουν τις επίμαχες λίστες στην Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής τους οι δυο πολιτικοί ανέπτυξαν και προφορικά στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την επιχειρηματολογία τους για την αναγκαιότητα διαβίβασης των ονομάτων στο Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του ο κ. Τέντες επιφυλάχτηκε να απαντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου