Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ τους εμφυλίους του


Στο στόχαστρο συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή για διαγραφή του Νάσου Θεοδωρίδη, λόγω των απόψεων που εξέφρασε ο τελευταίος.


Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, που υπογράφει τη σχετική ανακοίνωση, στρέφεται ανοικτά κατά του κυρίου Κουρουμπλή, κατηγορώντας τον για «μεθόδους εξαφάνισης των διαφορετικών απόψεων».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Δυσάρεστη έκπληξη σε όσες και όσους ανήκουμε στη Ριζοσπαστική Αριστερά προκάλεσε η δημόσια προτροπή του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, να διαγραφεί ο σ. Νάσος Θεοδωρίδης για συγκεκριμένες απόψεις που εκφράζει χρόνια τώρα στο πλαίσιο του ΣΥΝ.

Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση παρότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του σ. Νάσου, ανησυχεί ιδιαίτερα για την απαίτηση διαγραφής του άρτι αφιχθέντος στον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Προφανώς αγνοεί ότι οι διαγραφές ως μέθοδοι εξαφάνισης των διαφορετικών απόψεων είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Αριστερών. Στο ΠΑΣΟΚ όπως ξέρει κι ο ίδιος ευδοκιμούσαν...

Η πολυτασική κουλτούρα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση διαγραφής που διατύπωσε δημόσια ο νεόκοπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Καλό είναι να γνωρίζει ότι η θέση του δεν του δίνει επιπλέον προνόμια σε σχέση με τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι το δικαίωμα διατύπωσης απόψεων και θέσεων είναι καθολικό και δεν αφορά μόνο όσους τις εκφράζουν από την τηλεόραση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου